Quassiehout gesneden – 40 gram

Jacob Hooy’s premium selectie biedt zorgvuldig verwerkte, hoogwaardige kruiden en theesoorten, waarbij eeuwenoude traditie en kwaliteit samenkomen.

Verkocht door: OneStepCommunity.com

 4,59

Beschrijving

Omschrijving:
Quassiehout gesneden, afkomstig van de Quassia-boom, staat bekend om zijn bittere eigenschappen en wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde en als smaakstof in dranken. Het hout van deze boom, fijn gesneden, heeft een rijke geschiedenis van toepassingen die varieert van het bevorderen van de spijsvertering tot het afweren van insecten.

Kenmerken:

  • Zeer bitter van smaak.
  • Lichtbruin tot diep roodbruin van kleur.
  • Vaak gebruikt in bittere dranken en tonics.

Toepassing:
In traditionele geneeskunde wordt quassiehout vaak gebruikt als een natuurlijke remedie voor verschillende kwalen, zoals het bevorderen van de spijsvertering, het stimuleren van de eetlust en het bestrijden van parasieten. Dankzij zijn insectenwerende eigenschappen wordt het ook gebruikt in sommige insectenwerende middelen. Daarnaast is het een ingrediënt in bittere dranken en aperitieven.

Voordelen:

  • Bevordert de spijsvertering en kan helpen bij spijsverteringsproblemen.
  • Werkt als een natuurlijk insectenwerend middel.
  • Kan de eetlust stimuleren.

Geschiedenis en Cultuur:
Quassia, vernoemd naar een Surinaamse genezer genaamd Quassi, die het eerst gebruikte voor zijn medicinale eigenschappen, heeft een rijke geschiedenis in de traditionele geneeskunde van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. In Europa werd het hout geïntroduceerd in de 18e eeuw en al snel populair vanwege zijn bittere eigenschappen, waardoor het een waardevol ingrediënt werd in tonics en andere dranken.

Conclusie:
Quassiehout gesneden is een veelzijdig en nuttig product met een rijke geschiedenis van traditioneel gebruik. Of het nu wordt ingezet voor zijn medicinale eigenschappen, als smaakstof in dranken, of als natuurlijk insectenwerend middel, dit bittere hout heeft een welverdiende plaats in zowel huishoudelijke als medicinale toepassingen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quassiehout gesneden – 40 gram” te beoordelen
Logo 1024 1024

Bent u 18+