Gratis verzending vanaf €89,95 - VIP vanaf €29,95

CannaBlog

De Magie van Kombucha: Gezondheid in een Glas

Martinus van Lies

Eigenaar & oprichter Cannazon

 

Kombucha, het lijkt bijna een mythisch drankje door alle verhalen over de gezondheidsvoordelen. Laten we echter beginnen bij het begin: wat is kombucha eigenlijk? Kombucha is een gefermenteerd drankje gemaakt van thee, ongeraffineerde suiker en een symbiose van bacteriën en gisten, ook bekend als ‘SCOBY’. Het resultaat is een bruisende, licht zure en enigszins eigenzinnige drank. Na de fermentatie kan het eventueel worden gezoet of op smaak worden gebracht met diverse vruchten en natuurlijke smaakmakers.

De Oorsprong van Kombucha

De exacte oorsprong van kombucha is gehuld in mysterie, maar het lijkt zo’n 2000 jaar geleden zijn oorsprong te hebben gevonden op de theeplantages in Oost-Azië. Het stond zelfs bekend als ‘onsterfelijkheidsthee’ vanwege de vele gezondheidsclaims die eraan werden toegeschreven. Hoewel niet al deze beweringen wetenschappelijk zijn bewezen (onsterfelijkheid zeker niet), is het duidelijk dat kombucha vele voordelen biedt voor je lichaam.

Is Kombucha Gezond?

Waarom zou je eigenlijk kombucha drinken? Ten eerste, het is gewoon erg lekker. Hoewel de smaak van kombucha uniek is en even wennen kan zijn, raken velen al snel verslaafd aan de smaak. Maar het zijn vooral de gezondheidsvoordelen die de aandacht trekken. Hoewel niet alle claims wetenschappelijk zijn bewezen, is wel aangetoond dat kombucha rijk is aan probiotica, enzymen en antioxidanten, wat een positieve invloed kan hebben op je spijsvertering. Dat opgeblazen gevoel? Dat is verleden tijd. Bovendien wordt beweerd dat kombucha energie kan verhogen, en de kleine hoeveelheden vitamine B en gluconzuur kunnen bijdragen aan een verbeterde huid en bloedsomloop. De mate waarin je deze voordelen ervaart, kan variëren per persoon, maar er is maar één manier om erachter te komen…

Soorten Kombucha: Ongepasteuriseerd en Gepasteuriseerd

Volg je nog steeds? We zijn er nog niet, want binnen de wereld van kombucha zijn er twee verschillende varianten die ook van invloed kunnen zijn op je keuze: ongepasteuriseerde en gepasteuriseerde kombucha. De eerste variant is het ’traditionele’ recept, met alle levende culturen en de bijbehorende gezondheidseffecten (zoals Bouche Kombucha). Maar als je het vooral voor de smaak wilt drinken, of om welke reden dan ook de levende culturen wilt vermijden, is er ook gepasteuriseerde kombucha. Deze variant is verhit en daardoor niet meer levend of vers, maar behoudt wel de smaak (bijvoorbeeld Kraanvogel Kombucha of Butcha).

Kombucha Kopen bij CANNAZON.NL

Dus is kombucha al die hype waard? Wij zeggen volmondig ‘JA’! Het is een smaakvol alternatief voor veel andere suikerrijke of kunstmatige dranken, en met zoveel heerlijke variaties en smaakcombinaties kunnen wij er geen genoeg van krijgen. Dus of je nu een doorgewinterde kombucha-liefhebber bent of het nog moet ontdekken, bestel hier eenvoudig je favorieten en geniet van deze populaire thee-drankjes.

Geef een reactie

Ontdek meer van Cannazon

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Logo 1024 1024

Bent u 18+