Gratis verzending vanaf €89,95 - VIP vanaf €29,95

CannaBlog

Het Wonderbaarlijke Verhaal van Olga: Hoe Wietolie Haar Leven Transformeerde.

Martinus van Lies

Eigenaar & oprichter Cannazon

Het is verhalen zoals die van Olga die het hart van onze missie bij Stichting Wietoliepuur raken. Op het randje van het onmogelijke vond Olga hoop, en dat allemaal dankzij de ontdekking van wietolie. Met slechts enkele maanden te leven als prognose, staat haar verhaal symbool voor de potentiële kracht van deze natuurlijke remedie.

Een Nieuwe Hoop
Op 53-jarige leeftijd, na de diagnose van een terminale ziekte, stuitte Olga op wietolie. Het resultaat was niets minder dan opmerkelijk. Waar de reguliere medische behandelingen een somber beeld schetsten, bracht wietolie haar niet alleen verlichting, maar ook een nieuw perspectief op leven.

Martinus’ Mission
Martinus, een drijvende kracht achter onze stichting en auteur van boeken over wietolie, heeft talloze flesjes verzonden en is getuige geweest van vele verhalen zoals die van Olga. Zijn werken documenteren de wonderbaarlijke effecten die mensen ervaren en dragen bij aan de groeiende gesprekken over de legalisatie van medicinale cannabis.

Tijd voor Verandering
Olga’s ervaring legt een gewichtige vraag op tafel: is het tijd voor legalisatie? Met elke getuigenis van verbeterde levenskwaliteit en verlengde overlevingskansen, groeit de noodzaak voor een maatschappelijk debat over de beschikbaarheid en juridische status van wietolie.

Wonderbaarlijke Verhalen
De reviews op onze website spreken boekdelen. Ze zijn gevuld met persoonlijke verhalen van hoop en herstel, aangedreven door wietolie. Deze getuigenissen bekrachtigen de anekdotische bewijzen voor de positieve impact van wietolie.

Vooruitkijkend
Terwijl de wetenschap zich inhaalt met persoonlijke ervaringen, blijft Stichting Wietoliepuur pleiten voor verder onderzoek en erkenning van de waarde van wietolie. Olga’s verhaal is een krachtige herinnering aan het potentieel van natuurlijke geneesmiddelen en de noodzaak van een open dialoog en wettelijke acceptatie.

Wij staan klaar om deze beweging te ondersteunen, gewapend met de verhalen van mensen zoals Olga, de expertise van gepassioneerden zoals Martinus, en de gemeenschap die blijft groeien door elk wonderbaarlijk verhaal.

Link naar artikel:
https://www.ad.nl/rotterdam/olga-53-had-nog-maar-paar-maanden-te-leven-maar-toen-ontdekte-ze-wietolie-tijd-voor-legalisatie~a87ee630/

Bronnen en meer info over medicinale cannabis en ziektebeelden.

Het huidige wetenschappelijke onderzoek naar cannabis en de gezondheidseffecten laat een gemengd beeld zien. Cannabis gerelateerde producten, waaronder medicinale cannabis, kunnen sommige patiënten een kleine tot matige verlichting van neuro pathische pijn bieden op korte termijn, maar dit moet worden afgewogen tegen de vaak voorkomende bijwerkingen zoals duizeligheid [oai_citation:1,Cannabis for Treatment of Chronic Pain | AAFP] https://www.aafp.org/pubs/afp/issues/2022/0800/ahrq-cannabis-chronic-pain.html

In een “umbrella review” van verschillende studies werd vastgesteld dat op basis van cannabis gemaakte medicijnen bij gemengde aandoeningen het aantal bijwerkingen gerelateerd aan het centrale zenuwstelsel, psychologische effecten en visieproblemen kunnen verhogen. Tegelijkertijd verbeterden ze misselijkheid, pijn en spasticiteit, maar verhoogden ook psychiatrische en maagdarmgerelateerde bijwerkingen en slaperigheid. Cannabidiol (CBD), een belangrijk bestanddeel van cannabis, verbeterde significant de vermindering van aanvallen bij epilepsie, maar verhoogde ook het risico op longontsteking, gastro-intestinale bijwerkingen en slaperigheid. Voor de algemene bevolking verhoogde cannabis het risico op positieve psychotische symptomen en totale psychiatrische symptomen oai_citation:2,Balancing risks and benefits of cannabis use: umbrella review of meta-analyses of randomised controlled trials and observational studies | The BMJ.

Het onderzoek naar cannabis voor medisch gebruik heeft bevestigd dat er substantiële voordelen kunnen zijn voor bepaalde aandoeningen, zoals verbetering van de kwaliteit van leven bij inflammatoire darmziekten en pijnverlichting bij multiple sclerose, maar er zijn ook significante bijwerkingen gemeld die de toelaatbaarheid van cannabisgerelateerde producten beïnvloeden oai_citation:3,Balancing risks and benefits of cannabis use: umbrella review of meta-analyses of randomised controlled trials and observational studies | The BMJ.

Er is ook een scoping review van systematische reviews die de voordelen en schade van medische cannabis heeft onderzocht. Hierbij werd een breed scala aan effecten op menselijke gezondheid bekeken, van pijnverlichting tot mogelijke bijwerkingen oai_citation:4,Benefits and harms of medical cannabis: a scoping review of systematic reviews | Systematic Reviews | Full Text.

Het is belangrijk om op te merken dat er nog veel onzekerheid en controverse is binnen de wetenschappelijke gemeenschap over de toepassingen van medicinale cannabis, waaronder welke plantensoorten moeten worden gebruikt, welke aandoeningen effectief behandeld kunnen worden, en de optimale toedieningswijzen en doseringen oai_citation:5,Frontiers | Cannabis for Medical Use: Analysis of Recent Clinical Trials in View of Current Legislation.

Geef een reactie

Ontdek meer van Cannazon

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Logo 1024 1024

Bent u 18+