Gratis verzending vanaf €89,95 - VIP vanaf €29,95

Temoe lawak gesneden – 40 gram

Jacob Hooy’s premium selectie biedt zorgvuldig verwerkte, hoogwaardige kruiden en theesoorten, waarbij eeuwenoude traditie en kwaliteit samenkomen.

Verkocht door: OneStepCommunity.com

 3,69

Beschrijving

Omschrijving:
Temoe lawak, ook bekend onder de wetenschappelijke naam Curcuma Rhizoma conc., is een opmerkelijke plant die nauw verwant is aan gember. Met zijn karakteristieke wortelstokken en levendige kleuren lijkt het op zijn bekendere familielid, de kurkuma, maar heeft het zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Herkomst:
Oorspronkelijk was Temoe lawak een inheemse plant van het Indonesische eiland Java. De gunstige eigenschappen ervan werden al snel herkend, wat leidde tot de verspreiding van deze plant. In de loop der tijd heeft Temoe lawak zijn weg gevonden naar geheel Indonesië, Maleisië, Thailand, de Filipijnen, China, Barbados, India, Japan, Korea, Suriname, de Verenigde Staten en zelfs Europa. Dit is een getuigenis van zijn wereldwijde waardering en de veelzijdige toepassingen.

Gebruik en Voordelen:
Net als gember wordt Temoe lawak traditioneel gebruikt in verschillende culinaire en medicinale toepassingen. De wortelstokken kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt en hebben een scala aan potentiële gezondheidsvoordelen. Vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen wordt het vaak gebruikt in traditionele geneeskunde in de regio’s waar het groeit.

Cultuur en Geschiedenis:
De culturele impact van Temoe lawak kan niet worden onderschat. In zijn oorspronkelijke thuis, Java, wordt het al eeuwenlang gebruikt in traditionele gerechten en als een heilzaam kruid. De verspreiding naar andere regio’s en continenten toont aan hoe culturele uitwisseling en waardering voor natuurlijke remedies deze plant ver buiten zijn oorspronkelijke grenzen hebben gebracht.

Conclusie:
Temoe lawak is een fascinerende plant met diepe wortels in de geschiedenis en cultuur van Java. De wereldwijde verspreiding en waardering ervoor onderstrepen zijn waarde, zowel culinair als medicinaal. Als lid van de gemberfamilie draagt het bij aan de rijke tapestry van kruiden en specerijen die onze wereld zo gevarieerd en smaakvol maken.

Gebruiksaanwijzing:
Te bereiden als afkooksel.
10 g gekneusde wortelstok op 200 ml water.
Vervolgens kort laten koken en 2 macereren.

Waarschuwing:
Niet gebruiken tijdens zwangerschap. Raadpleeg een arts, therapeut of deskundige alvorens planten te gebruiken in geval van zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. Planten kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere geneesmiddelen hebben.

Ingrediënten:
Temoe lawak gesneden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Temoe lawak gesneden – 40 gram” te beoordelen
Logo 1024 1024

Bent u 18+