Gratis verzending vanaf €89,95 - VIP vanaf €29,95

Pepermuntblad kruiden gesneden – 40 gram

Jacob Hooy’s premium selectie biedt zorgvuldig verwerkte, hoogwaardige kruiden en theesoorten, waarbij eeuwenoude traditie en kwaliteit samenkomen.

Verkocht door: OneStepCommunity.com

 1,79

Beschrijving

Omschrijving: Pepermuntblad gesneden, afkomstig van de plant Mentha piperita, is al eeuwenlang een geliefd kruid in diverse culturen vanwege zijn verkwikkende frisheid en therapeutische eigenschappen. Hoewel velen genieten van de stimulerende smaak van verse munt, biedt het gedroogde pepermuntblad ook een krachtige en geconcentreerde smaakbeleving, vooral als het wordt gebruikt in theebereidingen.

Kenmerken:

  • Herkenbare, verkwikkende en frisse geur en smaak.
  • Rijk aan essentiële oliën, voornamelijk menthol.
  • Donkergroene kleur die typerend is voor goed gedroogd en geconserveerd muntblad.

Toepassing: Pepermuntblad wordt niet alleen gebruikt voor het zetten van thee, maar wordt ook toegevoegd aan diverse culinaire gerechten en dranken voor een frisse toets. De gedroogde vorm is ideaal voor thee, en zoals opgemerkt, heeft men minder van het gedroogde blad nodig in vergelijking met verse munt.

Voordelen:

  • Bevordert de spijsvertering en kan helpen bij maagklachten.
  • Biedt verlichting bij hoofdpijn en misselijkheid.
  • Werkt als een natuurlijke verfrisser van de adem.

Geschiedenis en Cultuur: Pepermunt heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Het was een populair kruid in de middeleeuwse Europese kruidenkunde en blijft tot op de dag van vandaag een favoriet in de moderne kruidengeneeskunde.

Conclusie: Pepermuntblad gesneden van Folia Menthae Pip. Conc. biedt een verfrissende en gezonde keuze voor theeliefhebbers en kruidenenthousiasten. Of je nu kiest voor een verkwikkende kop pepermuntthee na een maaltijd of het gebruikt in culinaire creaties, het is een veelzijdig kruid dat in geen enkele keuken mag ontbreken.

Gebruiksaanwijzing:
Te bereiden als kruidenthee. 1 theelepel kruiden op een theekopje, overgieten met warm water.
Vervolgens 5 à 10 minuten (bedekt) laten trekken als thee.
2 à 3 maal daags een kopje warm of koud drinken.

Waarschuwing:
Raadpleeg een arts, therapeut of deskundige alvorens planten te gebruiken in geval van zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. Planten kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere geneesmiddelen hebben.

Ingrediënten:
Pepermuntblad gesneden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pepermuntblad kruiden gesneden – 40 gram” te beoordelen
Logo 1024 1024

Bent u 18+